perjantai 29. heinäkuuta 2011

Lisää koulutusta

Käytiin Hannan tunnilla (Iloinen eläin) keskiviikkona ja harjoiteltiin Ronin kanssa luoksetuloa ja paikkalle jäämistä. Luoksehan se tuli niin, että Hanna sanoi, että tarviiko tätä nyt sitten harjoitellakkaan. No, paikkahomma olikin kimurantimpi juttu. Istuminen onnistuu helposti, mutta peppu nousee heti ylös, joten valittin paikkahommiin "maahan". Eli koira makaa maassa. Hissukseen namien kanssa välimatkaa ja jos nousee ylös harjoitus seis, eli käännetään selkä koiralle. Edistytty on vaihtelevasti. Joskus jaksaa hyvinkin olla ja joskus hönkyää etuajassa liikenteeseen.

Kotona on vähän vaikea treenata, kun tuo KUN söheltää välissä. Se ei tajua alkuunkaan esim. maahan-käskyä, mutta haluaa tietysti osallistua kaikkeen. Istua se kyllä osaa tarvittaessa pitkäänkin. Lenkilläkin namin toivossa ottaa usein kontaktia ja istuu kaupanpäälle.

Kontaktia on siis harjoiteltu kummankin koiran kanssa urakalla. Kun varsinkin on semmoinen luonnostaan, että katsoo vähän väliä taluttajaa, että oikeinko tässä mennään. Se ei ole ihan niin haju- ja näkömaailman vietävissä, kuin Ron. Ron taas näkee tai haistaa ties mitä aina ja on menossa suuna päänä metsään. Täällä on tosi paljon rusakkoja ja lintuja eli metsästyskoiran vaistot saavat vallan tämän tästä.

Kun pelkää lapsia ja jouduin eilen kantamaan sen lapsiperheen ohi, koska muuten ei oltaisi päästy eteenpäin. Liekö ollut lapsiperheessä lasten rökitettävänä, ennen kuin vanhemmat toivat sen tarhalle?

Kunin siisteyskasvatus jatkuu ja tänään on mennyt hyvin. Yhdet pissit saldona. Nekin paperille. Pojat ovat edelleen hyvää pataa ja hirmuiset leikit on käynnissä välillä. Matot saa kyytiä ja lattiat entistä enemmän naarmuja. Kun on lopettanut alun pökkimisyritykset onneksi. Joskus rasitti koirapuistossa toisen urosten ainainen pökkimistarve Ronin kanssa.

Kunilla on leikkausaika 8.8.2011. Jännittää vähän, miten selvitään haavanhoidosta. en osaa ajatela sitä kaulatötteröä ja vaihtoehtona on jotkut housut....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti