torstai 9. kesäkuuta 2011

Aamukampa

Ou nou, enää noin viikko Romputin tuloon! Huomaatteko, sillä on jo lempinimi? Aika usein puheissa vilahtaa Romppu tai Romputti.

Käväisin äidin luona ja tuliaisina tuotiin jo yksi lelu. Juteltiin tosi paljon koirahommista äidin ja siskojen kanssa. Moni muukin odottaa tätä poikaa mielenkiinnolla kotiutuvaksi. Olen roikkunut netissä koira-aiheisilla sivustoilla ja varsinkin rescuejuttuja olen lukenut pilvin pimein. Ahdistaa välillä niiiiiin paljon. Toki maailmassa on ihmisiäkin kovassa ahdingossa, joten ehkä tämä koirista ja eläimistä huolehtiminen on joittenkin mielestä ihan älytöntä. Maailma on kova paikka, eikä kaikkia voi todellakaan auttaa. Se on nähty mm. Intiassa hyvinkin konkreettisesti. Olisihan se kiva jaella rahaa vaikka jokaiselle vastaantulijalle, mutta eihän siihen kukaan pysty. Intiassa ja Thaimaassa oli kulkukoiria järkyttävät määrät, mutta esim. Intiassa ne näyttivät yllättävän hyvinvoivilta. Ihmiset siellä kunnioittavat eläimiä eritavalla, kuin täällä euroopassa. Lienee uskonnon ansiota.

Romaniassa mm. oli toukokuussa lopetettu tarhalla, josta adoptoidaan koiria Suomeenkin, yhtenä yönä 230 koiraa http://www.koirienystavat.com/fi/main.html . Vapaaehtoisia työntekijöitä kivitettiin, eikä päästetty paikalle. Jossain mättää ja pahasti tuollaisessa maassa. Espanjassa ovat nämä vapaaehtoistyöläiset saaneet ns.tappotarhat käyttämään inhimillisempiä lopetusmenetelmiä nykyään. Eivät enää kuulemma kaasuta tms. koiria kuoliaiksi. Huh, huh...

Mielessä on pyörinyt monia asioita viime aikoina ja yhtenä tämä eläinsuojeluteema. Tarttis tehrä jotain... Haudutellaan tässä asiaa. Eiköhän sitä jotain keksitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti