lauantai 18. helmikuuta 2012

Dog food


Meillä on aina ylenpalttinen määrä koirien namia ja vähän muutakin ruokaa. Ostetaan yleensä irtomyynnistä kauhean isoja pussukoita ja nyt saatiin äidiltä Kikain nirsoilemia nameja ja raksuja vielä. Eli kaiken maailman hammasharjoja yms. Lenkille lähtiessä ja muuten vaan koulutustilanteissa sitten taskut ladataan täyteen namia.


Noita raksuja kyllä aika vähän on annettu, mutta niitäkin voi käyttää vähän niinkuin namien sijaan. Muu ruoka on ollut yleensä pötköissä olevia murekkeita tai aika usein pakastettua naudan mahaa tai jauhelihoja. Luita on annettu myös silloin tällöin. Oonpa joskus keitellyt seitiä ja sotkenut sitä riisiin.

Nyt olen päättänyt, että meillä siirrytään barffaamaan. Olen lukenut niin paljon hyvää siitä ja mm. facebookin kautta koirakeskusteluissa on tullut tämä ruokintasuunta esiin hyvässä mielessä, että ajattelin, miksei? Lisäksi tuota kakkia tuntuu pukkaavan toiselta tai molemmilta mielestäni liian usein. Ulos tehdään hädät pääasiassa, mutta kummasti kellarin käytävään noita kakkoja ilmestyy. En tajua kumpi niitä tekee ja milloin. En ole koskaan saanut kiinni ko. toiminnasta, vaikka kuinka olen yrittänyt kytätä. Turkit on hienossa kunnossa kyllä, eikä sen kummempaa ongelmaa ole sinänsä. Jos oikein lukee noita ruokintajuttuja saa pään sekaisin ja tuntuu jonkinsortin salatieteeltä. Jokaisella tuntuu olevan joku mielipide siitä, miten homma pitäis hoitaa. Toisaalta tuo barffaaminen tuntuis mahdollisimman luonnonmukaiselta kuitenkin koiralle. Ja mitä kauhujuttuja onkaan mm. raksujen suhteen liikenteessä.... Bongasin täältä Joensuusta yhden raakapakasteiden myyjän ja hänellä on MUSCH ja MURREMIX ruokia.  Taitaa tuo namihommakin muuttua muuksi. Ensi viikolla mennään ostoksille ja sitä ennen raivaan pakastimeen vähän tilaa. Laittelen siis lähiaikoina varmaan aika ruokapitoisia juttuja....

Mutta on se jännä, miten nuo reagoi, kun joku on ihmeellisesti hävinnyt kuvioista. Mies on ollut taas vaiheteeksi kertausharjoituksissa viikonlopun. Kauhea ikkunakyttäily ja piippailuhan siitä on seurannut. Missä on mies?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti