tiistai 27. joulukuuta 2011

Rompun kommellukset

Ron se osaa! Aattona söi roskiksesta kinkun verkon....No, viime yönä sitten oksensi pari kertaa niitä verkon paloja ja olipa parit kakkelit olkkarin lattiallakin. Eli mahavaivaa pukkaa. Jyrki soitteli elukkatohtorille ja ohjeeksi saatiin antaa varovasti ruokaa, vaikka kaurapuuroa ja maitohappobakteeria ja varattiin samalla aika huomiseksi. Eihän meidän mukakarppaajaperheessä mitään kaurapuuroaineksia ole, joten päädyttiin antamaan varovasti naudanmahaa kera aptusjauheen. Jos tulisi vaikeeta, niin sitten päivystävälle eläinlääkärille tietysti. Kyllä nyt pelottaa, että se hiivatin kumiverkko kiertyy suolen ympäri ja tulee ileus ja leikkaus ja vaikkamitävaivaa....käääk!

Onneksi on mennyt ihan hyvin. Ron on oma itsensä, eikä ollenkaan kipeän oloinen, mutta on tänään tippunut pöydältä ja tuolilta romisten lattialle ja loukannut tassuaan, onneksi kuitenkin ohimenevästi. Toiseksi Kun on pahoinpidellyt veikkaansa ja purrut sitä jalkaan niin, että Ron aristeli sitä koipeaan jonkun aikaa. Nyt se on taas ihan normikunnossa.

Helkutti, kun ei osata vieläkään näköjään ottaa kaikkea koiraperheen elämää rajoittavia tekijöitä huomioon! Siis kerrataanpas

1. Roskiskaapin ovea EI milloinkaan saa jättää auki, eikä edes vähän raolleen.
2. Kaikki potentiaalinen syötävä (koskee myös kaukosäätimiä, kuulokkeita yms. mitä mieleen juolahtaa) pitää korjata pois koirien saatavilta.
3. Eteisen ovet pitää sulkea aina.
4. Pleikkarin yms. johdot ja lisäosat aina jemmataan koirien ulottumattomiin.
5. Kirjoja ei kannata jättää lojumaan sohvalle, sohvapöydälle tai kirjoituspöydälle. Tai mihinkään, mihin koirat pääsee.
6. Kyniäkään ei saa jättää minne sattuu.
7. Älä jätä särkylääkkeitä takin taskuun ja jos jätät, laita vaatekaapin ovi kiinni.
8. Säilytä koiranruuat lukkojen takana.
9. Muista pitää taskussa aina kakkapusseja ja koiran nameja.
10. Älä vaivu epätoivoon..on ne jonain päivänä (ehkä) kunniallisia koirakansalaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti