torstai 15. joulukuuta 2011

Kun kävelee

Tänään kouluttaja Hannan kanssa käytettiin lenkillä Kunia. Tarkoitus olisi siis saada pojat käppäilemään nätisti vetämättä, vouhottamatta ja jäätymättä. Kas kummaa, lenkki yhden koiran kanssa sujui ihan eri tavalla, kuin kahden. Varmaan saavat toisistaan sitä idioottivirtaa ja niin kuin on sanottu viisaasti, että joukossa tyhmyys tiivistyy. Muutamia jäätymishommia sentään oli ja päästiin niitä purkamaan. Eikä tietysti yhtään koiraa tullut vastaan, että olisi sekin tilanne nähty. Kunillahan on tapana jäätyä niissä tilanteissa. Lisäksi opeteltiin menemään "toiselle puolelle", eli jos koira kulkee vasemmalla, niin siirtymään oikealle puolelle.

Pojilla on kumma tapa hinkua aina kulkemaan tie vasemmalla puolella. Se ei oikein sovi, kun Suomessa on kuitenkin oikean puoleinen liikenne (kuka kertoisi sen Joensuulaisille pyöräilijöille ?). Keli oli hirvittävä. Räntää tulee taivaan täydeltä ja loska lentää. Saattoi sekin hidastaa tuota menoa.

Ensi viikolla mennään Ronin kanssa ja sitten varmaan yritetään kummankin kanssa. Eli treenaamistahan tässä taas on.

2 kommenttia:

  1. Me kävellään kans yleensä tien oikeaa laitaa, mut sehän on nykyään niin, että kävelijä saa käyttää kumpaa tienlaitaa haluaa (esim. täällä on juttua aiheesta http://www.iltalehti.fi/autot/201110280110252_ae.shtml ). Ainoastaan pyöräilijän tulis ajaa aina oikeaa laitaa paitsi tietty kävelijää väistäessään. Nää hommat on monille aika epäselviä ja sen takia tulee itekin käveltyä sitä oikeaa laitaa pitkin enemmän, ku ei jaksa vastaantulijaa kohdatessa arpoa väistääkö se vai ei, jos sattuukin tulemaan samaa puolta. :)

    VastaaPoista
  2. Ja voi helkutti noita Joensuulaisia pyöräilijöitä! Ne ihan järjestään ajaa vasemmalla. Ihan kuin olis jossain Intiassa tai Englannissa! Ärsyttää niin sikana välillä....

    VastaaPoista