keskiviikko 31. elokuuta 2011

RähjäRon

Hannan kanssa käytiin nyt Ronin ongelmien kimppuun. Se on nääs alkanut rähjäämään vieraille. Siis ihmisille, jotka tulee meille. Haukkuu, hyökkäilee ja murisee. Ei tykkää varsinkaan siitä, jos vieras liikkuu meillä. Ei välttämättä lähde kimppuun, mutta murisee. Tehtiin hyvinvointikartoitus ja mietittiin, että mistä tämä uusi juttu johtuu. No, ei nyt ihan syytä saatu selville, vaan arveltiin, että ehkä se nyt on niin onnessaan tästä uudesta kodistaan, että on ottanut tehtäväkseen suojella omia reviirejään. Jotenkin se oli Hannankin läsnä ollessa hämillään, häntä alhaalla ja hieman epävarman oloinen. Joskus taas meni hänen luokseen häntä heiluen ja samalla äristen. Ihme touhua! Hannakin oli hieman ymmällään tästä käytöksestä. Kyllähän Ron oli Hannan tavannut aiemminkin, eikä se koskaan tuolla lenkillä tai koirapuistossa kenellekkään ärhentele. Käytös siis liittyy tähän meidän kotiin.

Alamme nyt sitten taas namikoulutusta harrastaa. Pitäis saada tänne vaan vieraita testityypeiksi. Meillähän käy aikas harvoin vieraita, joten se koulutus on siinäkin mielessä hankalaa. Anyone? Silloin kun vieras liikkuu talossa, niin kylvetään namia Ronille. Hannan kanssa se toimi ainakin hyvin. Siis koiralle pitäis tulla positiivinen juttu siitä, että se vieras tsippailee meillä. Se tietää palkkaa hänelle.

Kun sen sijaan ottaa vastaan iloisesti kenet vaan ja pesee naaman kaupanpäälle. Tosin saattaa innoissaan riehua liikaa ja roikkua lahkeissa tms. pentujen kivaa touhua... Niin että tervetuloa meille koirahyökkäyksien uhreiksi!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti