sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Food is good!


En olekkaan muistanut pitkään aikaan mainita mitään ruokajuttuja. Barffaus sujuu jo ilman enempiä miettimisiä, enkä osais ajatella enää mitään muuta. Minkään oppien mukaan ei varmasti mennä, mutta tunnen koirani ja näen silmilläni, miten menee. Puntarissa välillä käydään. Varsinkin alussa piti puntaroida viikottain, jotta sopivan ruuan määrän sai selville. Ohjeiden mukaan ruokittuna noista olis tullut salamannopeasti hirmuisia läskejä! Sanoisin, että puoliksi suositellut, niin pärjätään. Voi olla, että meillä tuo einiinbarffausnamit vähän vaikuttavat asiaan. Niitä kun oli vähän vaikea vaihtaa mihinkään muuhun. Toimivat koulutustilanteissa ja lenkillä yms. 

Aamulla pojat saavat n. 3kpl kanankauloja kumpikin. Joku aamu saavat vaihtoehtoisesti jotkut isommat luut.  Illalla annetaan pääruoka, joka koostuu joko valmiista lihakasvismixeistä tai pelkästä jauhetusta lihasta (broileri, sika, poro, kalkkuna, luullisina tai luuttomina) ja lisätään sekaan omatekemää kasvismössöä. Mössöön laitetaan mitä mieleen juolahtaa, mutta pääosin joku salaattipohja, kurkkua, porkkanaa, kesäkurpitsaa, vähän kasvisöljyä, valkosipulia, ruohosipulia, tilliä jne. Mössö pakataan pienenpieniin pakastepusseihin ja sekoitetaan sitten liha-annokseen. Kala kuuluu myös poikien ruokavalioon. Herkkuresepti menee näin:

Seitipaketti    heitetään kiehumaan pieneen vesimäärään
kasvissuikalepussi    samaan veteen perään
tilliä
valkosipulirouhetta

loppuvaiheessa katkarapuja, jos haluaa...älä enää keitä.

Valuta vedet ja varaudu hotkintaan (Tosin äidin Kikai, kaikkien aikojen nirsoin koira, ei syönyt ko. ruokaa)!! Tätä tekisi mieli syödä vaikka itse, niin hyvä on tuoksu. 
(tämähän ei ole ihan varsinaista barffia, koska liha on kypsennettyä ja niin kasviksetkin...mutta so what?)

Yksi, mikä tässä on huonoa on pakastintilan loppuminen. Meillä on iso pystypakastin ihan täynnä koiranruokaa...omat ei meinaa mahtua sekaan. Ostamme ison satsin kerralla ja on joka kerta tunkemista, että saadaan mahtumaan. Viime aikoina pojille on ostettu poron luita ja ne vasta tilaa vievätkin! Miten jotkut isot koirataloudet pärjää? Pakko olla varmaan joku toinen jättipakastin koiranruuille. Joopa, veikkaan, että meilläkin kohta harkitaan kakkospakastimen ostoa. 



1 kommentti:

  1. Tuota kuvaa kommentoin itse vielä...tuo on juhannusjuhlaruoka: grillattua (ilman mausteita tietenkin ) kananrintaa kasvispedillä. Kasvikset jäi Ronilta tällä kertaa syömättä. Joskus siis saavat jotain vähän erilaista, ettei ihan kyllästy.

    VastaaPoista